Functie:

Engineer W / Werkvoorbereider

Leeftijd:

23 jaar

In dienst sinds:

Via installatiewerk Brabant-Zeeland van februari 2015 tot september 2020, van september 2020 tot heden in vaste dienst bij Van Dijk Made B.V.

Welke vooropleiding heb je binnen Van Dijk Made gevolgd?

Opleidingen:

  • MBO 2 – Monteur werktuigkundige installaties
  • MBO 3 – Eerste monteur werktuigkundige installaties
  • MBO 4 – Werkvoorbereider werktuigkundige installaties

Cursussen:

  • Adomi basiscursus
  • Adomi BIM cursus

Hoe is je loopbaan binnen Van Dijk verlopen, dus waar ben je begonnen en waar sta je nu?

Ik ben binnengekomen als stagiair en helpende hand van een leidinggevend monteur voor twee dagen in de week. Na het aflopen van de stageperiode mocht ik blijven en binnen mijn opleiding overstappen van een BOL naar BBL-opleiding. Dit betekende 4 dagen per week gaan werken en 1 dag in de week naar school. Na het afronden van de eerste opleiding ben ik door gegaan met een vervolgopleiding wat op een gegeven moment resulteerde in het ‘krijgen’ van een ‘eigen’ bus en projecten. In de tijd van deze opleiding heb ik mooie en interessante projecten mogen maken samen met collega’s! Na het afronden van mijn tweede opleiding ben ik gaan oriënteren welke vervolg mogelijkheden er zijn wat mij uiteindelijk tot de keuze werkvoorbereider heeft gedreven. Tijdens deze opleiding ben ik aan de slag gegaan als werkvoorbereider en rechterhand van de projectleiders op één van onze grootste projecten op dat moment, een project voor defensie. Dit was een heel interessant en leerzaam project, waar ik in één klap veel kneepjes van de functie op kon doen. Na het afronden van dit project en een cursus voor ons tekenprogramma ben ik er ook bij gaan tekenen, wat al in mooie projecten heeft geresulteerd.

Wat maakt het werken in de installatiebranche zo interessant en uitdagend?

De installatietechniek staat nooit stil, er is altijd wel iets nieuws te leren.

Veel mensen staan er niet bij stil dat het niet zo simpel is als dat het lijkt. Het is vanzelfsprekend voor de meeste mensen dat als ze aan de knop draaien er water uit de kraan komt of dat het huis in winterdagen warm is, maar daar komt veel meer bij kijken.

De techniek en het werk wat er achter ligt geeft een hele andere kijk op hoe een woning of bedrijfspand is opgebouwd en het is mooi om te zien hoe dit in stappen opgebouwd wordt.

De grootste uitdaging vind ik het passend krijgen van een hoeveelheid installatie in een gebouw. Met name bij de grote projecten is het altijd een uitdaging om samen met de architect aan een passend ontwerp te komen. Nadat het ontwerp van een project definitief is, is het aan mij dit goed en duidelijk op tekening te zetten zodat dit overgedragen kan worden aan opdrachtgever en collega’s op de werkvloer.

Wat heeft er voor gezorgd dat je na je opleiding hier bent blijven werken en dat je je hier nog steeds op je plek voelt?

Binnen het bedrijf en onder collega’s hangt er een goede en gezellige sfeer.

Er is een grote diversiteit aan projecten en opdrachtgevers waardoor je de ene dag bezig kan zijn met een verzorgingstehuis en de andere dag met een luxe villa.

Binnen Van Dijk heb ik de kansen gekregen om door te groeien en opleidingen en cursussen te volgen.

Terug naar werken en leren