Op 1 juli 2021 hebben de netbeheerders landelijk het TF-signaal (toonfrequent-signaal) uitgezet. Dit signaal maakte dubbeltarief (ook hoog-/laagtarief of piek-/daltarief genoemd) mogelijk. Er zijn ook nog andere toepassingen die ‘meeliften’ op het TF-signaal voor dubbeltarief, zoals de boiler. Ga na of u een elektrische boiler in huis hebt. Dan is de kans aanwezig dat deze ook automatisch in- en uitschakelde via het TF-signaal. Als de boiler schakelde op het TF-signaal, werd het water ’s nachts opgewarmd.

De netbeheerders hebben het signaal overdag uitgezet, dat betekent dat uw boiler daarna uit blijft staan. De boiler krijgt geen seintje meer om weer in te schakelen en het water te verwarmen. Dit betekent dat u alleen nog koud water hebt, totdat u de boiler zelf weer inschakelt. De boiler schakelt vervolgens niet automatisch weer uit zoals u gewend was.

Het kan ook zo zijn dat uw boiler wel ’s nachts opwarmt, maar niet schakelt op het TF-signaal, maar via een tijdschakelklokje. Dan verandert er niets voor u en hoeft u niets te doen.

(bron: enexis)

Voor het hele artikel en welke stappen u moet nemen voor het inschakelen van de boiler klik hier.

Wilt u de boiler weer automatisch laten schakelen? Wij kunnen dit voor u verzorgen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een tijdschakelaar. Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

 

 

 

 


Terug naar het overzicht
Tijdelijke stop op aanvraag warmtepomp. Plaats u op de wachtlijst en blijf up-to-date!